Anckargripsgatan 3 i Malmö

Malmö får tre nya praktiska utbildningar inom AI och ny teknik.

Kurserna är framtagna för redan yrkesverksamma som vill vidareutveckla sig i sin yrkesroll. Alla kurser är godkända*, kostnadsfria och ger rätt till studiestöd från CSN.

– Vi ser AI som en kombination mellan nya affärer och ny teknik, vilket passar utmärkt i en framåt stad som Malmö, säger Claes Magnusson, rektor för Malmö Yrkeshögskola. Vi är både stolta och glada över att få uppdraget att tillhandahålla dessa mycket eftertraktade, praktiska och direkt användbara kunskaper till Malmös arbetsliv.

De tre kurserna är mellan 12 och 14 veckor och arrangeras flexibelt och på distans för den som vill fortsätta arbeta samtidigt med studierna. För att kunna bli antagen krävs gymnasieexamen eller motsvarande samt två års relevant arbetslivserfarenhet.

Moderna Programspråk med AI-stöd är till för den som vill uppdatera sina programmeringskunskaper med nya programmeringsspråk, utvecklingsverktyg och alla möjligheter som erbjuds via appar och appbutiker.

AI-Driven Innehållsproduktion är för alla som arbetar med information, kampanjer och marknadsföring och som vill kunna använda kraften i AI för att på helt nya sätt producera texter, illustrationer, skisser, bilder, ljud, video och webb, men även kalkyler, analyser, macros och till och med program.

Maskininlärning (AI) On-Device lär ut hur AI-system kan byggas för och användas i den egna mobilen och andra enheter, dels för intern utveckling, men också för all information som inte bör bli tillgänglig i andras AI-system, exempelvis företagshemligheter men även privata uppgifter som hälsa och skola.

– Det är dessutom utmärkt att dessa tre kurser startar redan nu, direkt efter sommaren, konstaterar Claes Magnusson. Det är här och nu arbetslivet behöver dessa kunskaper för att snabbt kunna bli ännu bättre på att tillvarata de nya affärsmöjligheter som den snabba teknikutvecklingen för med sig.

För mer information och för att skicka in en ansökan, gå till MY.SE. Ansök före den 6 augusti.

Learn or die!

Formalia: Kursen arrangeras under förutsättning att regeringen får stöd i Riksdagen för vårpropositionen om att tilldela Myndigheten för yrkeshögskolan ytterligare anslag för platser 2023. Under början av juli kommer vi få formellt klartecken för denna kurs.